METALLKORT PREMIUM

Den svenska enkronan består av 25 % nickel. Om du inte får några besvär från att handha dessa mynt så är det absolut ingen fara med våra kort heller.

Korten är mycket slitstarka. Men som med all metall så kan man böja dem. Ytans finish kan självklart repas om man är oförsiktig, speciellt på blankare partier. De ytor som har en grövre finish har mycket stort motstånd mot repor.

Ja, det kan den. Men vid normal hantering av korten så är det inget problem utan färgen sitter mycket bra.

Ja, det går utmärkt. Vi har hittills inte haft något som helst besvär med detta. Däremot så kommer korten att ge utslag vid säkerhetskontrollen om du har dem på dig när du går igenom.

Varje visitkort väger ca 10 g och VIP- och medlemskorten ca 15 g.

Mässing. Men vi kan även tillverka kort i rent 14K guld eller 925 silver. Kontakta oss för offert.

VISITKORTSEFFEKTER & TILLVAL

Foliering eller varmtryckning är processen att stämpla en glänsande tunn metallfolie som appliceras på pappret med hjälp av en cylindermaskin. Med foliering framhävs viktigt innehåll som t.ex logotyper och slogan. Finns i 12 spännande färger.

Korten framställs på en traditionell boktryckpress vilket kräver utbildning, erfarenhet och skicklighet att hantera. Varje visitkort mats in i boktryckpressen ett kort i taget och sedan appliceras rätt färg. När du valt antal nummer av färger du vill ha på ditt kort måste du ange vilken Pantone färg som änskas.

Lackering också känt som UV-lack är en blank lack som framhäver specifika områden och gör dom extra glansiga. Trycket blir något upphöjt och man kan känna färgen med fingertopparna. Perfekt för att framhäva logotyper och andra element.

Metallbläck kan tillämpas på vissa platser eller på hela visitkortet. Metallbläck erbjuds i silver och guld och ger kortet lite glans på den tryckta ytan.

Genom att prägla ett kort utnyttjar vi papprets struktur och kvalitet. Genom att använda en form lämnar man ett djupt intryck i kortet. Detta minimalistiska verktyg är mycket diskret men resultatet är mycket vackert och inger en känsla av lyx och elegans.

Runda hörn gör ditt visitkort unikt och modernt och dessutom förlängs kortets livslängd eftersom hörnen skyddas bättre från eventuella skador i plånböcker, fickor, väskor m.m.

Magnetremsor finns i två olika varianter, LoCo respektive HiCo. Vilken du väljer beror främst på vilken kortläsare som används.

Placera ett signaturfält på korten för att göra dem skrivbara med en vanlig kulspetspenna. Tillvalet finns för plastkort och metallkort.

TRYCKTEKNIKER

Tryckteknik där man använder tryckplåtar för att föra över trycksakens material via en gummiduksklädd cylinder till pappret.

Informationen överförs digitalt till pappret. Fördelen med ditigaltryck är att det går snabbt och är ett billigare tryckalternativ eftersom inga tryckplåtar måste tillverkas.

RGB är en förkortning för färgerna rött, grönt och blått. Används bland annat för digitala produktioner (som visas på bildskärmar).

CMYK är en förkortning för färgerna cyan, magenta, gul och svart. Används vid 4-färgs tryck.

PMS står för Pantone Matching System och är ett system av färdigblandade färger. Det gör att man får exakt rätt färgnyans vid tryckning. Används vid tryck med en till tre färger.

ALLMÄNT OM BESTÄLLNING

Genom att välja produkt i butiken får du fram priserna. Välj de tillval du önskar och priset räknas om hela tiden (du ser det uppdaterade priset under tillvalen).

Direkt överföring till Plus- eller BankGiro, PayPal och Payson. Läs mer här.