Trycka visitkort kan man göra med olika metoder. De tryckmetoder vi använder för våra pappersvisitkort är digitaltryck och offsettryck.

Offsettryck: att trycka visitkort med offsettryck innebär att tryckplåtar skapas och färgen förs över från tryckplåten till visitkortets pappersyta via en gummiduksbeklädd cylinder. Fördelen med offsettryck är den höga kvalitén, resultatet är ett skarpt och rent tryck.

Digitaltryck: att trycka visitkort med digitaltryck innebär att informationen överförs digitalt till pappret. Fördelen med denna teknik är att inga tryckplåtar behövs vilket gör produktionen både billigare och snabbare. Tryckkostnaden per ark är oftast högre vid digitaltryck men startkostnaden är lägre vilket gör metoden lämplig för mindre upplagor.

Trycka visitkort på bomullspapper: Att trycka visitkort på bomullspapper är en tidskrävande form av utskrift och i och med det ganska ovanlig eftersom dagens tryckerier bygger på att effektivisera tryckprocessen. Dessa kort framställs manuellt på en traditionell boktryckpress vilket kräver utbildning, erfarenhet och skicklighet att hantera. Så en sak är säker, när du beställer visitkort i bomullspapper kan du vara säker på att du får en unik och helt annorlunda uppsättning visitkort.